Bulz a la Nicoleta

de nico15 in Aperitive / Garnituri, 7 Noi 2010 | 5313 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru mamaliga:
  • 200 gr de malai,
  • apa,
  • sare
  • 100-150 gr de branza de burduf sau branza de vaci sarata
  • 6-8 felii de kaizer
  • 100-150 ml de smantana
  • 100-150 gr de branza telemea
  • 100-150 gr de unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulz a la Nicoleta:

Se pune apa la fiert se adauga sarea si cand apa clocoteste se adauga malaiul tot, se amesteca mamaliga pana se omogenizeaza, se lasa la fiert iar cand incepe sa fie vartoasa inseamna ca este gata, si se poate lua de pe foc.

Se lasa un pic la racit deoarece trebuie modelat bulzul, cand aceasta s-a racit putin si putem sa modelam mamaliga, procedam ca in imaginile alaturate, se fac patru bucati de mamaliga acestea se aplatizeaza si pe fiecare in parte se aseaza, un strat de branza de burduf/ branza de vaci, peste aceasta urmeaza, kaizerul, untul, branza telemea, se adauga si putina smantana dupa care se trece la modelarea bulzului, care va fi pus la fript pe gratar.

Bucatile de mamaliga se frig aproximativ 20 de minute. Dupa ce sunt gata se vor servi cu smantana si branza(cascaval ras) deasupra ca in imaginile alaturate.

Pentru design se poate desena farfuria cu ketchup si decora cu cateva rosii mici.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulz a la Nicoleta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

ieri la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

ieri la 11:07

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv mamaliga prajita