Bulete de cartofi cu cascaval din doar cateva ingrediente
Bucatele prajite pana la crocanta si aurie, cu un miez moale si aromat de cartofi, imbratisat de un inconfundabil val de cremozitate si savoare din cascavalul topit... Aceasta este promisiunea delicioasa a buletelor de cartofi cu cascaval. Cu radacini adanci in bucataria confortabila si plina de arome, aceasta reteta simpla si imbietoare este un triumf al gustului si texturii.
Fiecare muscatura este o calatorie gustativa intr-o lume de satisfactie, unde intalnirea dintre cartofii pufosi si dulci si aroma bogata a cascavalului topit te incanta cu fiecare gust. Cu o crusta exterioara crocanta care se topeste in gura ta, buletele de cartofi cu cascaval sunt o alegere perfecta pentru o gustare rapida, un aperitiv delicios sau chiar un fel principal reconfortant.
Cum se prepara Bulete de cartofi cu cascaval din doar cateva ingrediente
Cartofii se spala foarte bine si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert (se verifica cu furculita) se trec sub un jet de apa rece si se curata de coaja. Ii punem intr-un castron si ii pasam ca pentru piure. Adaugam apoi untul, cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mici, oul, sare, piper si nucsoara, dupa gust. Punem si 1-2 linguri de faina, atat cat sa se lege compozitia si sa o putem modela.
Formam bilute din compozitie, cu mana umezita. Le tavalim prin pesmet din abundenta, apoi le prajim in baie de ulei, pana se auresc.
Se servesc calde, dar si reci sunt la fel de bune.
Se servesc cu sos de iaurt si usturoi sau salata coleslaw. Recomandam si cartofi boieresti.