Cunoasteti tapioca? Ati gatit vreodata tapioca? Stiti ca in combinatie cu fructe poate deveni un desert absolut delicios si inedit?
Daca nu, haideti sa va familiarizez azi cu el printr-o reteta usoara si rapida ;)
Se pune la fiert tapioca impreuna cu laptele, la foc foarte mic si se amesteca din cand in cand. Adaugati mierea sau zaharul impreuna cu pastaia de vanilie si fierbeti aproximativ 20-25 minute (maxim), pana cand boabele de tapioca devin transparente, ceea ce inseamna ca s-au fiert. La final, inainte se luati de pe foc budinca, adaugati cardamonul pisat si mai lasati 2-3 minute pe foc.
Retrageti de pe foc si asezati in boluri pana nu se intareste. Pregatiti apoi pireul de ananas. Taiati cubulete ananasul curatat de coaja, introduceti in blender, si tocati pana se face pireu.
Asezati peste budinca si pireul de ananas. Serviti rece la mic dejun sau ca desert.
1
Puteti folosi in loc de ananas, pireu de mango sau de mere.