Budinca de spanac cu cascaval

de reisnaor_2006 in Aperitive / Garnituri, 11 Mai 2016 | 9514 vizualizari

 

Ana-Maria,fata mea adora spanacul si azi m-am gandit sa fac altceva decat clasicul spanac.A iesit super bun.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr de spanac proaspat
  • 150 gr cascaval
  • 4 oua de casa
  • 1 ceapa potrivita
  • 6 chifle
  • 100 ml lapte
  • unt pentru uns forma
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de spanac cu cascaval:

       Spanacul il spalam bine in mai multe ape si-l punem la fiert in apa cu sare.Cand a fiert il lasam la scurs si-l tocam marunt.Cascavalul il da-m prin razatoarea cu ochiuri mari.Ceapa o tocam cubulete.Chiflele le taiem cubulete potrivite.

        Intr-o tigaie punem putin ulei si calim ceapa.Adaugam spanacul tocat,laptele si lasam sa fiarba 5 minute.Potrivim de sare si piper si tragem tigaia deoparte.

        Ungem un vas de yena cu unt si punem primul strat de chifle taiate cubulete.Deasupra punem un strat de spanac si presaram deasupra cascavalul ras.Incheiem cu inca un strat de chifle taiate cubulete,cascaval ras .

         Cele 4 oua le batem bine cu sare si piper,adaugam putin lapte si turnam peste compozitia din vasul de yena.D-am la cuptor la 200 grade pana se rumeneste painea deasupra.Pofta buna.

      

TIPS-URI

1

spanacul proaspat trebuie spalat foarte bine, tinut putin in apa clocotita si apoi tocat marunt.

2

putem folosi si spanac congelat.

3

daca nu radem cascavalul putem pune felii taiate subtiri.

4

in loc de chifle putem folosi paine normala.

5

cand preparam spanacul putem adauga nucusoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de spanac cu cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

reisnaor_2006 1

12.05.2016, 09:45

multumesc tuturor

marcela1979 1

13.05.2016, 17:43

Raluca57 1

15.05.2016, 16:42

Am facut-o, este f buna. Cuburile crocante de deasupra si cascavalul gratinat sunt o idee excelenta. F bun, ne-a placut.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Dovleac cu rozmarin