pt.zilele de regim dupa o perioada de boala, o mancare delicioasa si pt.cei mici si pt. cei mari
Se curata legumele de coaja si se toaca cubulete , se pun la fiert in apa cu putina sare, se lasa pana fierb pana la 90 % apoi se scot se scurg si se aseaza intr-o tavita unsa cu unt si presarand bucatele de unt intre legume.Apoi se presara deasupra pesmet si se da la cuptor.
Din pilaful de orez lipicios facem gogoloaie pe care le tavalim prin pesmet si le coacem in cuptor.
In timp ce se rumenesc legumele la cuptor luam pulpele dezosate si le spalam bine , le ungem cu ulei de masline si le dam prin sare si putina coaja rasa de lamaie.Le asezam pe o tigaie gratar incinsa si la foc mic sa se rumeneasca.
Servim pulpele dezosate impreuna cu legumele radacinoase la cuptor si cu 2 chiftelute de orez .Presaram putina verdeata! pofta mare!