Budinca de paste sarate la cuptor

de adasev12 in Fusilli, 29 Mar 2011 | 13820 vizualizari

 

acasa in romania imi faceam des acest gen de papica, dar aveam alt fel de branzica....acum am schimbat reteta putin, in fc de ce am avut la indemana...poze din timpul prepararii nu am, ca-mi era bateria aparatului la incarcat....sorrry!

 

INGREDIENTE

  • 400 g paste ( eu am folosit fusili de data asta...am paste pe  categorii....cred ca pt un an....:D)
  • 125 g pancetta afumata taiata cubulete
  • 100 g carciofi ( anghinare)
  • cam 100-150 g parmezan ras....de fapt eu am pus pecorino romano, un fel de branza de oaie asemanator parmezanului
  • 2 oua
  • 2 lg smantana+ pt servit, cine doreste
  • sare, piper, oregano, ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de paste sarate la cuptor:

pastele se fierg in apa sarata cu o lg de ulei de masline. cam 10 min.

separat de pune intr-o cratita la calit in putin ulei de masline pancetta cu carciofii feliate, se pune piper ( sare eu nu am mai pus  ca e  deja sarata pancetta) si putin oregano si apoi se acopera cu o canita de apa si se lasa vreo 10 min sa fiarba sub capac.

cand sunt fierte pastele se strecoara dar nu se trec sub jet de apa race, se lasa asa, se pun intr-o cratita mai amre, se pune peste ele pancetta si s eamesteca bine, apoi se bat doua oua  cu 2 lg de smantana si 2 lg de apa sau lapte , se rade parmezanul in ele apoi se amesteca  f bine cu pastele. in fc de preferinte mai adaugati sare, piper....se toarna compozitia bine omogenizata intr-o forma uunsa si tapetata cu faina si s eda la cuptor pt o jum d eora, la 180 grade.

se paote servi cu smantana deasupra...dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de paste sarate la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu parizer