acasa in romania imi faceam des acest gen de papica, dar aveam alt fel de branzica....acum am schimbat reteta putin, in fc de ce am avut la indemana...poze din timpul prepararii nu am, ca-mi era bateria aparatului la incarcat....sorrry!
pastele se fierg in apa sarata cu o lg de ulei de masline. cam 10 min.
separat de pune intr-o cratita la calit in putin ulei de masline pancetta cu carciofii feliate, se pune piper ( sare eu nu am mai pus ca e deja sarata pancetta) si putin oregano si apoi se acopera cu o canita de apa si se lasa vreo 10 min sa fiarba sub capac.
cand sunt fierte pastele se strecoara dar nu se trec sub jet de apa race, se lasa asa, se pun intr-o cratita mai amre, se pune peste ele pancetta si s eamesteca bine, apoi se bat doua oua cu 2 lg de smantana si 2 lg de apa sau lapte , se rade parmezanul in ele apoi se amesteca f bine cu pastele. in fc de preferinte mai adaugati sare, piper....se toarna compozitia bine omogenizata intr-o forma uunsa si tapetata cu faina si s eda la cuptor pt o jum d eora, la 180 grade.
se paote servi cu smantana deasupra...dupa plac.