V-am mai zis de cateva ori ca-mi plac pastele si chiar asa e. Sunt usor de preparat, gustoase si versatile. La noi se mananca atat sarate cat si dulci, iar vremea asta inchisa si rece nu ma face decat sa-mi doresc o portie zdravana de budinca
1. Pune laptele la fiert intr-o oala non-aderenta impreuna cu anasonul, scortisoara si 20 g zahar. Cand incepe sa fiarba pune pastele si lasa la foc domol 8 minute. Opreste focul, scoate anasonul si scortisoara din compozitie.
2. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
3. Separa ouale si mixeaza galbenusurile cu 40 g zahar pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare.
4. Mixeaza (cu paletele curate si degresate) albusurile spuma cu un praf de sare, adauga treptat restul de zahar si mixeaza pana cand se topeste tot, iar spuma formeaza creste tari ca la bezea.
5. Incorporeaza cu grija cu ajutorul unei spatule in pastele fierte mai intai galbenusurile spuma, apoi albusurile spuma. 6. Repartizeaza compozitia in doua tavi cu diametrul de 17 cm (eu am una detasabila si una conica) sau intr-o singura tava cu diametrul de 24 cm, tapetate cu hartie de copt.
7. Introdu tavile in cuptor, pe raftul din mijloc pentru 20 minute.
8. Prepara bezeaua mixand albusurile spuma moale cu praful de sare si cu otetul, adauga treptat cate o lingura de zahar si mixeaza pana cand se dizolva complet fiecare transa, iar spuma rezultata este lucioasa si formeaza creste tari.
9. Scoate tavile din cuptor, pune bezeaua intr-un pos cu varf simplu si orneaza fiecare budinca.
10. Introdu tavile inapoi in cuptor. Micsoreaza temperatura cuptorului la 110 grade celsius si comuta pe ventilatie pentru inca 5 minute. Opreste temperatura dar lasa ventilatorul pornit si usa cuptorului intredeschisa pentru 15 min.
11. Scoate din cuptor si asteapta sa se raceasca complet... daca ai rabdare. :)
Pofta buna!