Pentru ca ne place orezul si pt. ca n-am mai avut rabdare sa mai fac prajituri (insa aveam nevoie de ceva dulce), am facut aceasta budinca foarte parfumata si gustoasa. Trebuie sa va spun de pe acum ca este o inventie personala, si am construit-o pe parcurs, adaugand ce aveam prin casa...si ce ne place!
Am fiert orezul in lapte, impreuna cu zaharul si esenta de vanilie. Apoi am lasat sa se racoreasca si am adaugat coaja de lamaie si de portocala. Intre timp am caramelizat cateva linguri de zahar si am imbracat peretii unui vas de jena , dupa care am adaugat orezul si l-am bagat la cuptor. Dupa cca 15 min, am scos budinca si am rasturnat-o pe o farfurie....siropul de zahar ars a patruns orezul, dar a si ramas putin pe marginea farfuriei, ca o aura. Dupa racirea completa, am pudrat cu scortisoara si zahar pudra.
Am decorat cu betisoare de scortisoara si cativa carlionti din zahar ars.Se serveste rece, asa se simt cel mai bine aromele.
Enjoy!