Budinca de orez cu smochine

de babi5 in Dulciuri, 13 Feb 2014 | 3559 vizualizari

 

Ieri Cleme m-a provocat cu budinca ei si fiindca mi-a placut tare mult cum arata, azi provocarea s-a transformat in fapte. Asa ca m-am apucat de treaba desi nu ma simt bine deloc, dar daca ma las la pat nu ma mai ridic, asa ca mai bine ma straduiesc sa razbesc intr-un fel placut... adica imi fac curaj singura... Eu fiindca am avut in casa doua pachetele cu smochine m-am gandit sa folosesc un pachetel la prepararea budincii, am indraznit, am zis ca daca nu-mi reuseste oricum va spun si daca este buna si daca nu este buna, dar vreau sa va spun ca surpriza a fost una tare placuta, atat de bun gust au smochinele fierte in lapte de nu va puteti inchipui. Sa vedeti cea iesit. A iesit un picut prea dulce fiindca si smochinele au avut contributia lor. Daca vreti sa o faceti tineti cont de acest aspect

 

INGREDIENTE

  • 15 linguri orez
  • 800 ml lapte
  • 300 gr zahar
  • 150 gr smochine
  • 3 zahar vaniliat
  • 4 oua
  • 1 praf sare
  • cateva piersici decojite din compot (pentru decor )
  • 150 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez cu smochine:

Se spala bine orezul apoi se pune la fiert cu praful de sare si cu apa. Cand apa a scazut se adauga laptele fierbinte si smochinele taiate bucatele mici. Se adauga 2 zahar vaniliat si 200 gr zahar. Cand orezul este bine fiert se da la o parte si se lasa sa se raceasca.

Intre timp separam ouale, albusul de galbenus, apoi frecam bine galbenusurile cu 1 zahar vaniliat si 100 gr zahar si cand devine cremos adaugam peste orez si amestecam  bine cu o paleta. Batem bine si albusurile. Cand devin ca o spuma sticloasa adaugam si albusul peste orez si amestecam cu o paleta de jos in sus, usor.

Punem intr-o forma unsa cu unt. Eu am folosit minunata cratita Dry Cooker si doua forme de silicon de briose. Am introdus tavile in cuptorul in prealabil incins la 180 grade si am lasat pana a trecut testul cu scobitoarea. Am lasat sa se raceasca, am scos din forme si am ornat cu piersici decojite din compot (facut in casa ).

Bun tare! Pofta sa aveti si de mancat si de preparat. Indrazniti fiindca este super buna

TIPS-URI

1

Un desert super bun

2

se pot adauga in budinca si visine fara samburi

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez cu smochine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

COMENTARII (24)

Anett 1

14.02.2014, 09:52

babi5 1

14.02.2014, 09:58

Bya Ralu,Buhuhuuu,Anett, Super buna

Rahela Velicu 1

24.06.2021, 20:04

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Budinca de orez cu mere si caramel