Budinca de dovlecei cu carne tocata de pui

de Kamelia92 in Pui, 31 Iul 2013 | 6507 vizualizari

 

O rețeta rapida pe placul tuturor :)

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei relativ mari
  • 300-400 grame tocatura (eu am ales tocatura de fileu de pui)
  • 4 oua
  • 5-6 linguri mari de faina
  • un pachetel praf de copt
  • sare
  • piper
  • unt si faina pentru tepetarea tavii
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de dovlecei cu carne tocata de pui:

Dovleceii se dau prin razatoare. Eu am optat sa nu ii decojesc. Se sareaza si se lăsa la rece pe 10-15 minute. In timpul asta tocatura, ouăle, faina, sarea si piperul după gust se amesteca într-un hol mai măricel. După cele 10-15 minute scurgem atent cu mana dovlecelul,pentru a scapa de sucul nedorit si îl adaugam in masa obținută. Tava se tapeteaza cu unt si faina. Se pune in tava compozitia obținută si se pune in cuptorul preincalzit la 200 grade. După 15 minute se coboară temperatura la 180 grade si se tine minim încă 20-30 minute. Cu testul scobitorii se verifica când e gata.

Pofta buuuuna :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de dovlecei cu carne tocata de pui" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chiftele cu sos Cirio