Budinca de dovlecei

de LC in Mancaruri de legume, 17 Iul 2012 | 6886 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 dovlecei
  • 4 oua
  • 250 g branza telema
  • 75 g unt
  • 100 g branza camembert
  • sare, piper
  • ulei ptr uns tava
  • 500 g aluat frantuzesc
  • un galbenus pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de dovlecei:

Se curata si se spala dovleceii, apoi se taie rondele. Se condimenteaza cu sare si piper. Se rade telemeaua si se amesteca cu ouale si untul si se lasa la rece. Se intinde aluatul in asa fel incat sa poata acoperi tava. Se aseaza in forma care este unsa cu ulei. Se adauga un strat de dovlecei, unul de compozitie cu branza si tot asa pana se termina.. Pe ultimul strat se intinde branza camembert si se acopera cu foaia de aluat. Se unge cu galbenusul batut si se coace pana se rumeneste. Se serveste atat calda, cat si rece.

TIPS-URI

1

intepam aluatul pe ici-colo

2

presaram cu mac deasupra inainte de a introduce in cuptor

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastalopitta