stiti voi ca la mine nimic nu se pierde, asa ca dintr-o zeama de ''compot'' facut pentru o alta prajitura am facut o delicioasa budinca de vanilie !
Am pus la fiert in apa cu 2 linguri zahar si scortisoara marul si para taiate cubulete fara coaja si cotor.cand au dat in clocot, am scos bucatele de fructe care mi-au trebuit pentru o alta prajitura si zeama ramasa am amestecat-o cu o cescuta de lapte. Apoi am frecat praful de budinca cu untul, zaharul pudra si 2 linguri din amestecul lichid din craticioara.Apoi am turnat in craticioara totul si am amestecat bine si repede la foc mediu.S-a facut in cateva secunde.
Culoarea e minunata, un galben translucid, nefiind mult lapte, a devenit usor transparenta.Gustul minunat, mult mai bun ca la o budinca obisnuita de vanilie iar componenta mult mai stabila, adica nu curgea ca budincile ale facute doar cu praf si lapte, asta chiar a luat forma vasului!