Budinca cu griș si prune

de Alina26 in Dulciuri, 5 Noi 2014 | 5891 vizualizari

 

Cand am gustat această budincă. ....mi-am adus aminte de dulcele copilariei pe care il facea mama....gris cu prune sau cu visine...si cu dulceata....ce bun a fost..... :) ♡♡♡

 

INGREDIENTE

  • 1l lapte
  • 250g gris
  • 2 oua
  • 200g zahar
  • 100g unt sau margarina
  • coaja de la o lamaie
  • 300g prune din compot
  • dulceata de prune (obtional )
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca cu griș si prune:

Punem laptele pe foc cu zahar si coaja de lămâie rasă. Lasam sa fiarbă. Adaugam grisul in ploaie amestecand cu un tel.Lasati sa se răcească putin. Dupa aceea adaugam untul si ouale batute bine, amestecand ușor.

Adaugam si prunele taiate cubulete, puse putin la scurs inainte . Amestecam bine. Punem compozitia intr-o tava ( 36 cm diametru ) unsa cu ulei și dam la cuptor la 180° timp de 30 de minute pana devine aurie. Lasati sa se raceasca.Eu am ornat cu putina dulceata de prune.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

Puteti folosi și prune proaspete.atunci nu nai trebuie puse la scurs.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca cu griș si prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert cheesecake - Pasca fara aluat