Budinca cu gris

de ela in Dulciuri, 27 Noi 2011 | 5218 vizualizari

 

prezentarea nu este deosebita,cand era budinca in cuptor au venit musafiri si nu am mai avut timp de facut poze,mai ales ca i-am servit si pe ei,nu am mai stat sa o aranjez....

 

INGREDIENTE

  • 4oua
  • 10linguri zahar
  • 8linguri gris
  • 1plic praf de copt
  • 500ml lapte
  • 1fiola esenta vanilie
  • scortisoara
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca cu gris:

Separam albusurile de galbenusuri.Galbenusurile le frecam cu 7linguri zahar pana ce acesta se topeste si se albeste,apoi adaugam treptat grisul amestecat cu praful de copt.

Batem albusurile cu un praf de sare pana se intaresc apoi le incorporam in galbenusuri,amestecand usor de jos in sus.Compozitia o punem in forme mici sau una mai mare,unsa cu unt si tapetata cu faina si o dam la cuptor pana se coace frumos (cam o ora maxim).

Punem laptele cu zaharul si esenta de vanilie pe foc si lasam pana incepe sa fiarba,apoi turnam peste budinca,incet,pana budinca absoarbe tot laptele.Pudram cu scortisoara si zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca cu gris" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere si sirop de artar