Pun reteta pt o portie .... simplu, rapid si bun... recunooooooosc, am papat si yo o felie :p
Feliile de paine le ungem cu putin ulei de masline si le prajim. Nu trebuie sa le ardem, ci sa prinda o culoare aurie.
Intre timp, tocam rosia cubulete si 2 catei de usturoi feliute subtiri.
De obicei rosiile se lasa putin la scurs dar mie-mi place sa-mi inmoaie painica.
Amestecam rosiile cu :usturoiul, o lingura cu ulei de masline, sare si busuoic.
Cand painea s-a prajit, frecam feliile usor cu ceilalti 2 catei de usturoi.
Dupa ce am frecat painea cu usturoi, puneam deasupra rosiile si presaram iar busuioc.
Pofta buna!
1
in reteta de baza, se scoate miezul rosiei... dar eu am lasat cu miez pt ca-mi place zeama de la rosie :p
2
pentru a freca mai bine painea cu usturoi, strivesc usturoiul cu un cutit.
3
O alta varianta este de a amesteca restul de usturoi, pisat bine, cu foarte putin ulei si sare iar apoi sa ungi feliile de paine.
4
eu unele le-am lasat simple, pentru cei carora nu le place busuiocul...