Bagheta se taie în felii - pe diagonală să obținem feliile un pic mai mari. Se prăjesc rapid în prăjitorul de pâine sau pe un grill la aragaz. Imediat ce sunt gata, se freacă cu usturoi. Curățăm usturoiul și fiecare cățel trebuie tăiat în două. Usturoiul se taie pentru a freca mai bine feliile de pâine - o să vedeți cum practic se topește. Pentru fiecare felie de pâine este nevoie de un cățel de usturoi - dacă este foarte mare putem să folosim doar jumătate. Apoi ungem feliile cu unt - eu m-am învârtit cam mult pe lângă ele și pâinica mea s-a răcit iar untul nu s-a mai topit :( Untul topindu-se, aceste bruschete sunt mult mai gustoase. Chiar dacă nu le serviți imediat și se răcesc ele tot bune sunt, dar untul este bine să se topescă ;) Continuăm cu roșiile - le scoatem din ulei și le lăsăm un pic la scurs. Dacă sunt mai mari ele se pot tăia în două.
Aranjăm roșiile peste feliile de pâine prăjită, ornăm cu frunze proaspete de busuioc, felii de usturoi și capere.
Servim imediat.