Inspiratie mi-a fost checul Madeira de pe blogul Nigellei, reteta apartinand soacrei ei :), am preparat checul saptamana trecuta si tare mi-a placut :), astazi l-am transformat in briose cu ciocolata...o nebunie delicioasa ...va invit la savurat :)
Untul moale se mixeaza impreuna cu zaharul pudra, vanilia si coaja de lamaie pana rezulta o crema.
Se adauga ouale pe rand si dupa fiecare ou se adauga o lingura de faina, mixam bine si procedam la fel cu restul de oua( ou, faina, ou, faina). Se adauga usor si restul de faina in care am pus praful de copt si sarea. Mixam bine, apoi punem zeama de lamaie si laptele. Mie mi s-a stricat mixerul exact in momentul prepararii si am trecut la cel vertical cu care m-am descurcat perfect.
Se pune compozitia cu o lingura in formele unse cu unt.
Se toarna ciocolata( care a fost topita in prealabil pe baie de abur) deasupra si se amesteca usor cu o scobitoare( sau betisor de frigaruie).
Se coc briosele pentru 30 de minute la 180 de grade. Se face testul cu scobitoarea.
Dupa ce se racesc se pot pudra cu zahar.
Senzationale sunt, va garantez :) au un gust grozav de lamaie si ciocolata. :)