Am tot "muncit" prin bucatarie si mi-au ramas cateva albusuri. Pentru ca nu avem nimic dulce, am hotarat sa le valorific.
Mixam bine albusurile cu un praf de sare iar apoi adaugam zaharul si mixam pana cand spuma luceste si face "tzepi".
Adaugam uleiul in fir subtire si mixam in continuare. Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam in spuma cu miscari de jos in sus.
Luam trei linguri de aluat si le punem separat intr-un castron.
In aluatul ramas adaugam vanilia si bilutele de ciocolata si omogenizam usor. In cele trei linguri adaugam cafeaua si amestecam pana se omogenizeaza.
Punem cate o lingura din aluatul cu vanilie in formele pentru briose. Deasupra punem o lingurita de aluat cu cafea. Cu varful unui cutit amestecam pentru a realiza un efect marmorat.
Dam tava la cuptor, la foc potrivit pana ce briosele se rumenesc usor si trec testul scobitorii. Scoatem pe un gratar si lasam sa se raceasca.
Mie mi-au iesit 12 briose, prea putine, dupa spusele unora (a se citi: sotul :))