Briose de cacao cu jeleu de visine

de epurasha2bb in Prajituri, 21 Dec 2010 | 8429 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 50 g unt
  • 125 ml iaurt
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • 2-3 linguri de cacao
  • Pentru jeleu:
  • 400 ml zeama de compot de visine si 3 linguri sirop de dulceata de visine
  • 2 linguri zahar
  • pt.decor
  • 1 cutiuta crema de ciocolata Finetti
  • cateva patratele de ciocolata
  • ornament de ciocolata furnicute
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose de cacao cu jeleu de visine:

Prima data se face jeleul inmuind galatina in cateva linguri de zeama de compot de visine si apoi adaugand dupa 10 minute restul de lichid si siropul de dulceata de visine. Apoi se aduce la fierbere si dupa ce da un clocot se lasa la racit si se umplu cu lingurita briosele mai tarziu.

Se bat bine ouale intregi cu zaharul. Adaugam iaurtul, untul moale si faina amestecata cu praful de copt. Amestecam bine si turnam aluatul in tava cu forme de briose sau in formele separate pana la jumatate, apoi punem cate o lingurita cu jeleu in mijlocul brioselor si apoi iar aluat pana se acopera jeleul.Bagam la cuptorul incins si lasam cam 20-25 de minute la mijloc la foc mediu. Dupa ce s-au racit le scoatem din forme si le decoram cu crema Finetti.Apoi presaram furnicute de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose de cacao cu jeleu de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

lia maria 1

22.12.2010, 10:03

Waw ! ce bunatate si ce bine arata direct la favorite cu ele, pe prima pozitie Super !

Sylvia 1

22.12.2010, 12:16

Vai ce bine arata , esti artista la deserturi

epurasha2bb 1

30.12.2010, 08:54

multumesc fetelor! cu atatea retete nici nu am vazut comentraiile decat acum!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

ieri la 08:46

Plăcintă cu somon - Super rapidă și gustoasă

pe 23.04 la 09:32

Sendvișuri calde, la cuptor - Ușor de făcut și savuroase

pe 22.04 la 10:43

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura dementa cu urda si menta