1. Ouale, la temperatura camerei se pun intr-un bol incapator, apoi se adauga zaharul si se amesteca bine, cu mixeru, cca 2-3 minute.
2. Peste acest amestec vom turna faina cernuta si bicarbonatul (amestecat cu faina), amestecam sa obtinem un produs omogen si adaugam si mierea.
3. Mixul obtinut il lasam la odihna, la temperatura camerei, cca o ora.
4. Dupa trecerea acestui timp vom adauga peste si untul topit, dar aflat la o temperatura medie ( sa nu fie fierbinte!),si coaja de lamaie.
5. Se amesteca din nou aluatul si se mai lasa in repaus pentru inca o ora! - evident nu am avut atata rabdare, ci am lasat doar 30-40 minute.
6. In formele tapetate cu unt si faina vom pune aluatul cu lingura si il dam la copt, la cuptorul incins in prealabil, pentru 7-8 minute.(depinde de cuptor)...eu nu am cuptor electric, deci focul e reglat la mediu spre mare, dar Cristina spune ca e nevoie de o temperatura de 200 grade! acum fiecare se orienteaza la fata locului!
7. Lasam madeleinele la racit, pe un gratar! servim fie asa simple, fie pudrate cu zahar!