Madeleine

de alinutza1983 in Prajituri, 22 Feb 2012 | 6000 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • - 4 oua
  • -180 g zahar
  • - 275 g faina + pentru forme
  • - 11 g bicarbonat
  • - 50 g miere de albine
  • - coaja rasa de 1 lamaie
  • - 1 pachet unt (200gr) + unt ptr uns forme
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Madeleine:

 1. Ouale, la temperatura camerei se pun intr-un bol incapator, apoi se adauga zaharul si se amesteca bine, cu mixeru, cca 2-3 minute.

2. Peste acest amestec vom turna faina cernuta si bicarbonatul (amestecat cu faina), amestecam sa obtinem un produs omogen si adaugam si mierea.

3. Mixul obtinut il lasam la odihna, la temperatura camerei, cca o ora.

4. Dupa trecerea acestui timp vom adauga peste si untul topit, dar aflat la o temperatura medie ( sa nu fie fierbinte!),si coaja de lamaie.

5. Se amesteca din nou aluatul si se mai lasa in repaus pentru inca o ora! - evident nu am avut atata rabdare, ci am lasat doar 30-40 minute.

6. In formele tapetate cu unt si faina vom pune aluatul cu lingura si il dam la copt, la cuptorul incins in prealabil, pentru 7-8 minute.(depinde de cuptor)...eu nu am cuptor electric, deci focul e reglat la mediu spre mare, dar Cristina spune ca e nevoie de o temperatura de 200 grade! acum fiecare se orienteaza la fata locului!

7. Lasam madeleinele la racit, pe un gratar! servim fie asa simple, fie pudrate cu zahar!

Daca ti-a placut reteta noastra "Madeleine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

ieri la 22:24

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

Biscuiți brownie - Gustul delicios care te cucerește

pe 11.12 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]