Briose cu visine si ciocolata

de FlaviaD in Prajituri, 17 Iul 2013 | 3562 vizualizari

 

Este sezonul visinelor, am face bine sa profitam de ocazie si sa ne grabim sa consumam visine in proportii cat mai variate fiindca vor disparea cat de curand si le vom duce dorul tot anul. Cel mai indicat este sa consumam visinele crude ca sa ne bucuram de toate vitaminele pe care le contin, insa cu totii stim ce gustoase sunt visinele coapte in prajituri. Asa ca nu m-am putut abtine si cu constiinta putin incarcata si cu inima stransa ca am agresat termic visinele, m-am pus pe facut briose. L-em facut destul de repede si au iesit tare bune :)

 

INGREDIENTE

  • -1/2 kg visine
  • -5 oua
  • -7 linguri de faina neagra
  • -6 linguri de zahar brut
  • -cacao
  • -1 pliculet praf de copt
  • -100 g ciocolata amara
  • -esenta de rom
  • -ulei pentru uns formele
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu visine si ciocolata:

Pentru briose cu visine am avut nevoie de o jumatate de kilogram de visine si de cinci oua. Mai intai m-am apucat sa scot samburii din visine si le-am lasat alaturi intr-un castronel. Apoi am batut ouale cu mixerul ca pentru pandispan, am adaugat zaharul si am mixat pana s-a dizolvat, apoi am pus faiana, praful de copt, esenta de rom si, fiindca am vrut sa fac briose cu cacao, am pus si cateva grame de cacao. Deci pana aici am urmat pasii ca pentru un pandispan, singura exceptie este ca am facut compozitia ceva mai densa.

Eu am folosit faina neagra pentru aceste briose, iar pentru un plus de aroma in compozitie am adaugat si sucul pe care visinele si l-au lasat in castron.

Cand compozitia a fost gata, am adaugat bucatele de ciocolata rasa si visinele. Am uns formele pentru briose cu ulei de sussan, am turnat compozitie in fiecare forma de briosa cam pana la jumatate si am dat la cuptor. In 15 minute deja erau facute, cuptorul a fost potrivit la treapta a doua – al meu coace foarte repede chiar si fara preincalzire.

Le-am scos din forme dupa ce le-am lasat putin la racit si le-am asezat frumos pe un platouas.

Sunt nemaipomenit de savuroase, sincer nu ma asteptam sa iasa atat de bune

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu visine si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose de post cu stafide si fulgi de migdale