Pentru cafeaua de dimineata (daca nu tineti regim), va fac pofta cu o briosa ciocolatoasa si tare parfumata.
Am incercat pentru prima data briose cu nucsoara si scortisoara. Sunt minunate!
Intr-un castron, punem faina, praful de copt, zaharul, cacaoa, scortisoara si nucsoara. Amestecam usor cu o lingura cat sa se omogenizeze si apoi adaugam ouale, amestecam bine si adaugam laptele. Omogenizam bine, bine, apoi punem si uleiul si amestecam iar sa se incorporeze si acesta din urma.
Aprindem cuptorul sa se incalzeasca si pregatim cateva forme de briose. Mai nou, am gasit in comert niste forme de copt de unica folosinta, si astfel imi ies niste briose mari si pufoase.
Umplem formele cu aluat, taiem bucati de ciocolata si punem in mijlocul fiecarei briose. Dam la copt pentru vreo 25 min. Atentie sa nu le uitati in cuptor cum am patit eu, nu s-au ars, insa nu au mai fost la fel de savuroase si cremoase!