Briose cu masline si ardei

de T I M E A in Aperitive / Garnituri, 7 Feb 2013 | 9677 vizualizari

 

Le-am vazut la Sara&Miki unde putem gasi cele mai frumoase si gustoase aperitive si nu numai. Aceste briose aperitiv sunt minunate pentru micul dejun servite simple langa o cana de ceai sau cafea sau cu un cascaval, mezel, etc.
Am intervenit cu mici modificari asupra retetei originale, dar rezultatul a fost unul multumitor.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina
  • 1 albus de ou
  • 50 gr unt
  • 70 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura otet de mere
  • 90 gr masline negre
  • 50 gr ardei rosu
  • 1 lingurita rasa marar uscat

Pentru uns:

  • 1 galbenus de ou amestecat cu o lingurita lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu masline si ardei:

Pregatim mai intai umplutura, adica taiem marunt maslinele si ardeiul rosu. 

Intr-un bol amestecam faina cu sarea. Adaugam treptat framantand cu mana, untul topit, uleiul, albusul de ou batut si praful de copt stins cu otet. Incorporam maslinele, ardeiul si mararul uscat.

Framantam apoi pana se incorporeaza totul uniform, adaugand daca mai e nevoie putina faina.

Punem aluatul pe masa de lucru tapetata cu putina faina si impartim in 8 parti cat mai egale, formand apoi cu mainile unse cu putin ulei, 8 bile.   

Ungem o tava de ceramica cu unt si tapetam cu putina faina.

Asezam cele 8 bile in tava (puteti folosi orice alta tava tapetata cu hartie de copt de ex) si le ungem cu galbenusul de ou amestecat cu o lingura de lapte. 

Dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 45 min.

Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca cat sa nu ne ardem, apoi servim.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu masline si ardei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (54)

T I M E A 1

08.02.2013, 12:15

Bine ai venit Cris

RuxyRux 1

09.02.2013, 22:30

Faine tare Timea!

T I M E A 1

09.02.2013, 23:36

multumesc Ruxy

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Quiche Lorraine