Le-am vazut la Sara&Miki unde putem gasi cele mai frumoase si gustoase aperitive si nu numai. Aceste briose aperitiv sunt minunate pentru micul dejun servite simple langa o cana de ceai sau cafea sau cu un cascaval, mezel, etc.
Am intervenit cu mici modificari asupra retetei originale, dar rezultatul a fost unul multumitor.
Pentru uns:
Pregatim mai intai umplutura, adica taiem marunt maslinele si ardeiul rosu.
Intr-un bol amestecam faina cu sarea. Adaugam treptat framantand cu mana, untul topit, uleiul, albusul de ou batut si praful de copt stins cu otet. Incorporam maslinele, ardeiul si mararul uscat.
Framantam apoi pana se incorporeaza totul uniform, adaugand daca mai e nevoie putina faina.
Punem aluatul pe masa de lucru tapetata cu putina faina si impartim in 8 parti cat mai egale, formand apoi cu mainile unse cu putin ulei, 8 bile.
Ungem o tava de ceramica cu unt si tapetam cu putina faina.
Asezam cele 8 bile in tava (puteti folosi orice alta tava tapetata cu hartie de copt de ex) si le ungem cu galbenusul de ou amestecat cu o lingura de lapte.
Dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 45 min.
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca cat sa nu ne ardem, apoi servim.