Briose cu banane

de abetina in Mancare copii, 15 Iul 2019 | 2442 vizualizari

 

meniu copii

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru briose:
  • 200 gr.faina de grau,
  • 1 plic praf de copt,
  • 1 lingurita bacarbonat de sodiu,
  • 1 varf de cutit de sare,
  • 130 gr.unt cu grasime 80%,
  • 2 linguri nuci macinate,
  • 3 oua,
  • 2 banane,
  • 1 esenta de vanilie,
  • 125 gr.stafide brune,
  • 50 ml.whiskey.
  • Ingrediente pentru ornare:
  • 100 gr.ciocolata alba,
  • 1 lingura apa,
  • 17 jumatati de miez de nuca.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu banane:

  Mod de preparare pentru briose:
   Se pune intr-o craticioara untul cu zaharul si se topesc la bain marie sau pe foc mic.
   Se toarna untul cu zaharul topit intr-un vas,se adauga ouale si se mixeaza la viteza mare cu mixerul pana se otine o pasta densa.
   Intr-un vas se pune faina de grau,praful de copt,bicarbonatul de sodiu,sarea si se omogenizeaza.
   Intr-un vas se pun bananele si se paseaza cu o furculita.
   Intr-o craticioara se pun stafidele,se adauga whisky-ul si se fierb la foc foarte mic pana cand dispare whiskey-ul,apoi se opreste focul.
   Peste compozitia de unt,zahar si oua se adauga bananele pasate,stafidele,nuca macinata,esenta de vanilie si se mixeaza la prima viteza a mixerului,apoi se adauga compozitia de faina,putin cate putin continuand mixarea la aceiasi viteza,adica la prima viteza,pana cand sunt toate incorporate.
   Se pun in tavile de briose,forme pentru briose si se umplu cu compozitie,cam 80% din volumul formelor.
   Se dau tavile la cuptorul incalzit deja,pentru circa 40 minute la foc potrivit,se verifica cu o scobitoare,daca nu se ia aluat pe scobitoare este semn ca sunt gata facute si se pot scoate din cuptor,se lasa pe aragaz pana la racorire,asa nu se vor lasa.
  Mod de preparare pentru ornare:
    Se toaca ciocolata,se pune intr-un vas de ceramica,se adauga o lingura de apa si se topeste la cuptorul cu microunde,Se lasa cam doua minute dar este bine sa mai verificam,cand incepe sa se topeasca,se scoate vasul,se amesteca cu o paleta mereu pana  devine omogena.Se ia cu o lingura si se pune peste briose,se pun si jumatati de miez de nuca.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu banane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pilaf de bulgur cu legume