Briose cremoase

de luminita20_2006 in Prajituri, 4 Feb 2011 | 5756 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 albusuri ou
  • -150 gr zahar
  • ~350 gr faina
  • -100 ml iaurt
  • -60 ml ulei
  • - praf de copt
  • - coaja de la o portocala
  • - esenta de lamaie
  • crema:
  • -2 galbenusuri ou
  • -200 ml lapte
  • -150 ml zahar
  • -200 ml frisca
  • -1 intariror frisca
  • - 2 linguri amidon
  • -esenta lamaie
  • - 50 gr ciocolata neagra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cremoase:

Albusurile se bat spuma se adauga zaharul se bate bine apoi se pune iaurtul, uleiul , coaja de portocala , esenta si faina amestecata cu praf de copt. Se omogenizeaza compozitia. Se toarna in forme si se coace 30 min.

Crema:

Se pune laptele la fiert separat se amesteca galbenusurile cu amidonul se amesteca cu laptele caldut si zaharul.Cand se ingroase se lasa sa fiarba un pic si se ia de pe foc. Se imparte crema in doua in una se pune esenta de lamaie in alta ciocolata topita se amesteca dupa ce s-a racit cu frisca batuta+ intaritor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cremoase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciocolatos de post