Briose Chelsea

de Mitinita in Prajituri, 8 Dec 2012 | 5247 vizualizari

 

Din cartea "Retete delicioase pentru prepararea painii"

 

INGREDIENTE

  • 225 ml lapte caldut
  • 1 ou
  • 500 gr faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 6 linguri zahar pudra
  • 50 gr unt moale
  • un cub mic de drojdie (25 gr)

Ptr umplutura:

  • 25 gr unt topit
  • 100 gr stafide
  • 1 lingurita coaja de lamaie Kotanyi
  • 2 linguri de zahar brun
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose Chelsea:

Amestecam laptele cu drojdia si zaharul pudra si lasam deoparte 5 minute. Adaugam faina cernuta,untul si oul si framantam un aluat. Adaugam si sarea si continuam sa framantam.

Acoperim aluatul cu un prosop umed si punem intr-un loc cald si ferit de curent,pana se dubleaza.

Dupa ce s-a dublat ca volum,il intinem intr-un patrat de aproximativ 30 cm. Ungem aluatul cu untul topit pentru umplutura,adaugam stafidele,zaharul brun si coaja de lamaie.

Rulam aluatul,lipim marginile si taiem in 12-16 felii,pe care le asezam pe tava cu partea taiata in sus.

Acoperim tava si o punem la loc cald,ferit de curent pana isi dubleaza volumul. Dam drumul la cuptor.

Le coacem cam 20 de minute sau pana sunt aurii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose Chelsea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

ieri la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

ieri la 11:07

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muffins cu dovleac