Briose aperitiv

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 12 Mar 2013 | 19450 vizualizari

 

Usor de preparat, potrivite pentru orice moment al zilei, alaturi de un ceai, o cana de lapte sau de ce nu langa cafeluta de dimineata ce ne invioreaza? Eu zic ca merita facute, asa ca daca va plac fuguta spre bucatarie ca sa vedeti ce bune sunt!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 2 linguri lapte
  • 2 linguri apa minerala
  • 2 linguri ulei
  • 6 linguri faina cu varf
  • 2 linguri patrunjel verde tocat
  • 1/2 ardei rosu
  • 10 masline fara samburi
  • 1 canita cu ghebe fierte
  • 5 felii muschi file
  • busuioc uscat
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita praf de copt
Portii: 11
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose aperitiv:

Ouale le batem spuma cu un tel presarand si un praf de sare.
Adaugam uleiul, laptele si apa minerala.
Incorporam faina si amestecam bine sa nu fie cocoloase, iar apoi patrunjelul verde tocat.

Ardeiul rosu il spalam si il taiem cubulete.
Ghebele fierte si scurse bine le taiem bucati potrivite.
Maslinele le facem rondele, iar muschiul il taiem patratele mici.
Toate ingredientele taiate le punem peste compozitia de oua.

La final presaram putin piper, praful de copt si amestecam pana sunt incorporate bine.
In forme de briose din silicon  (sau poate fi o tava de briose din alt material, doar ca puneti hartiute), punem compozitie cam pe 3/4 si deasupra presaram busuioc uscat.
Asezam toate formele intr-o tava de aragaz si le introducem in cuptorul incins.
Le lasam cam 30-35 de minute in cuptor pana prind o culoare aurie deasupra.

Cand sunt gata le scoatem, le lasam sa sa se raceasca si le servim.
Pot si consumate reci sau calde! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose aperitiv" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Briose aperitiv, cu masline, rosii deshidratate si sparanghel