Brioșe cu fulgi de ciocolată

de elucubratiiculinare in Prajituri, 31 Oct 2012 | 4641 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 ouă,
  • 100 g zahăr,
  • 100 g unt,
  • 200 g făină,
  • 1 lingură praf de copt (5 g),
  • 1 vârf cuțit de bicarbonat de sodiu,
  • 1 linguriță esență vanilie,
  • 50 g fulgi de ciocolată.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brioșe cu fulgi de ciocolată:

Într-un castron cernem făina cu praful de copt și bicarbonatul de sodiu. Untul se pune într-o crăticioară pe foc mic să se topească, apoi se lasă un pic la răcit. Se bat bine cele 2 ouă cu zahărul până obținem o cremă. Adăugăm untul topit și amestecăm bine. Adăugăm esența de vanilie. Adăugăm făina și amestecăm ușor cu o lingură până la omogenizare. Adăugăm fulgii de ciocolată și amestecăm bine.

Compoziția se pune în 12 hârtiuțe speciale de brioșe și se dau la cuptor pentru 25 minute la 180 grade C (cuptor preîncălzit la 190 grade C).

Se lasă la răcit, după care se pudrează cu zahăr sau se ornează cu glazura preferată.

Daca ti-a placut reteta noastra "Brioșe cu fulgi de ciocolată" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]