Bretzel

de micki in Aperitive / Garnituri, 17 Dec 2009 | 6391 vizualizari

 

Sunt acei covrigi care ii mancam in pauza mare la scoala.:)
Super bine....mi-am adus aminte de copilarie...

 

INGREDIENTE

  • Ingrendiente pentru circa 10 bretzel: 500 gr faina 50 gr unt 270 ml apa calduta 25 gr drojdie proaspata 10 gr sare 10 gr zahar 3 lingurite de bicarbonat un ou pt uns mac,sare mare,susan,etc
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bretzel:

Se topeste drojdia si zaharul in 100 ml apa calduta.Se lasa la dospit pana se formeaza o spuma densa deasupra.Se cerne faina ,se adauga untul topit si racit,sarea (topita in 50 ml apa calduta),apoi se toarna si drojdia....se framanta un aluat elastic si fin.

Dupa ce a crescut acest aluat(circa o ora),se formeaza bretzel-urile dupa cum se vede in imagini. Dupa ce s-au modelat se lasa la crescut circa 15 minute...
Intre timp se pune o oala cu apa la fiert,cand incepe sa fiarba apa se adauga cele 3 lingurite de bicarbonat,apoi se fierbe fiecare bretzel cate 30 secunde pe fiecare parte
dupa ce s-au fiert toti se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt,se ung cu oul batut , se presoara macul din abundenta,si se dau la cuptor la 200 grade pentru circa 20 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bretzel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

micki 1

18.12.2009, 02:19

Multumesc pt furculite

micki 1

18.12.2009, 02:20

Liana sunt buni cu iautr,dar si asa simpli sunt super....cred ca merg bine si cu bere!

gaby_gabytza 1

14.09.2011, 14:20

foarte reusiti

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
PaniPuri