Bretzel

de micki in Aperitive / Garnituri, 17 Dec 2009 | 6211 vizualizari

 

Sunt acei covrigi care ii mancam in pauza mare la scoala.:)
Super bine....mi-am adus aminte de copilarie...

 

INGREDIENTE

  • Ingrendiente pentru circa 10 bretzel: 500 gr faina 50 gr unt 270 ml apa calduta 25 gr drojdie proaspata 10 gr sare 10 gr zahar 3 lingurite de bicarbonat un ou pt uns mac,sare mare,susan,etc
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bretzel:

Se topeste drojdia si zaharul in 100 ml apa calduta.Se lasa la dospit pana se formeaza o spuma densa deasupra.Se cerne faina ,se adauga untul topit si racit,sarea (topita in 50 ml apa calduta),apoi se toarna si drojdia....se framanta un aluat elastic si fin.

Dupa ce a crescut acest aluat(circa o ora),se formeaza bretzel-urile dupa cum se vede in imagini. Dupa ce s-au modelat se lasa la crescut circa 15 minute...
Intre timp se pune o oala cu apa la fiert,cand incepe sa fiarba apa se adauga cele 3 lingurite de bicarbonat,apoi se fierbe fiecare bretzel cate 30 secunde pe fiecare parte
dupa ce s-au fiert toti se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt,se ung cu oul batut , se presoara macul din abundenta,si se dau la cuptor la 200 grade pentru circa 20 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bretzel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

micki 1

18.12.2009, 02:19

Multumesc pt furculite

micki 1

18.12.2009, 02:20

Liana sunt buni cu iautr,dar si asa simpli sunt super....cred ca merg bine si cu bere!

gaby_gabytza 1

14.09.2011, 14:20

foarte reusiti

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Bruschete cu usturoi si rosii