Branzoaice

de Gherca Daniela in Dulciuri, 5 Noi 2014 | 5589 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 120 ml lapte + 50 ml
  • 100g zahar
  • 50g unt sau margarina
  • 2 oua
  • 1 plic zahar vanilat + esenta vanilie
  • coaja de lamaie
  • sare

Umplutura:

  • 350g branza de vaci
  • sare
  • 2-3 oua
  • 60g zahar sau dupa gust
  • esenta vanilie
  • esenta portocala

Un galbenus de ou pentru uns

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoaice:

Drojdia o dizolvam in 50ml lapte caldut , 1 lingura de zahar si 2 de faina si o lasam 10 min la dospit. Punem faina cu un praf de sare intr-un bol facem un gol in mijloc si punem drojdia , peste am pus laptele caldut in care am topit zaharul, apoi ouale , coaja de lamaie esenta de vanilie si zaharul vanilat, am amestecat totul bine pana am omogenizat toate ingredientele, la final punem untul topit si caldut l-am turnat putin cate putin pana am obtinut un aluat elastic fara sa se mai lipeasca de maini.

Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul la loc caldut .

Umplutura: Branza o amestecam cu putina sare, ouale, zaharul si esenta de vanilie si portocala. Impartim aluatul in 2 si intindem fiecare parte pe masa infainata in foi subtiri de cativa mm, pe care le taiem in patrate medii (depinde cat de mari le doriti), iar in mijlocul fiecarui patrat punem cate o lingura de umplutura strangem fiecare colt pentru a le lipi.

Punem placintelele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le ungem pe fiecare cu galbenusul de ou si le dam la cuptor pana se rumenesc usor. Sunt foarte bune alaturi de o cana cu lapte!

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Branzoaice