Branzica in ulei de masline

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 13 Sep 2016 | 6654 vizualizari

 

,,Ziua cand imi rasfat nevasta '' . Eu as fi multumita cu branzica aceasta insotita de un zambet cald si un pahar de vin . Personal prefer proseco .Branza in ulei de masline se prepara usor , rapid si se poate pastrata timp indelungat in frigider . Garantez ca va fi consumata rapid .Reteta  versatila permite o multitudine de combinatii , dupa gustul fiecaruia .

 

INGREDIENTE

  • Telemea de vaca /oaie , mozzarella
  • Ulei masline de caitate
  • Piper rosu/Piper mozaic
  • Fulgi de chilli
  • Rozmarin/busuioc verde/cimbru verde/menta verde /oregano verde/cimbrisor salbatic
  • Masline verzi/negre/natur /umplute
  • Ardei iute -diferite culori
  • Rosii uscate [eu am folosit rosii uscate cu seminte , conservate in ulei de masline]
  • Seminte decorticate diverse, dovleac/floarea soarelui
  • Usturoi
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzica in ulei de masline:

  1. Se pregatesc borcane curate sau recipiente de sticla cu inchidere ermetica .
  2. Portionati telemeaua in cuburi de marime 3 cm /3cm
  3. Spalati ierburile verzi .
  4. Curatati ardeiul iute .Feliati ardeiul rondele .
  5. Curatati si feliati usturoiul .
  6. Asezati branza in borcane intercalata cu condimente , ardei iute , ierburi .
  7. Daca am copii la masa prepar un borcan cu mozzarella , busuioc si am grija sa nu fie prea picant .
  8. Tasati usor , adugati branza daca se mai poate .
  9. Completati cu ulei de masline , de calitate . Aveti grija ca uleiul sa treaca peste ultimele bucati de branzica .
  10. Daca aveti nevoie sa grabiti marinarea se poate folosi ulei cald .
  11.    Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Cantitatiile sunt aleatorii in functie de marimea borcanului.Ingredientele principale sunt branza si uleiul de masline. Se condimenteaza dupa gust si preferinta.

2

Alegeti o branza ferma care nu se sfarma .

3

Nu sarati , telemeaua contine suficienta sare .

4

Nu aruncati uleiul ramas , aromatizat si picant este delicios la prepararea bruschetelor. Eu l-am folosit la modelarea chiflelor cu faina de secara coapte in casa .

5

Pentru grabirea marinarii puteti incalzi uleiul.

6

Daca am copii la masa prepar un borcan cu mozzarella , busuioc si am grija sa nu fie prea picant .

7

Folosind borcane cu inchidere ermetica puteti transporta preparatul la petreceri campenesti sau se pot face cadou !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzica in ulei de masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

mihaelar63 1

28.09.2016, 23:48

Multumesc Daniela

mihaelar63 1

28.09.2016, 23:48

Bya

mihaelar63 1

28.09.2016, 23:48

Rux de zece ori

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oua umplute cu curry indian