Branzica in ulei de masline

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 13 Sep 2016 | 6782 vizualizari

 

,,Ziua cand imi rasfat nevasta '' . Eu as fi multumita cu branzica aceasta insotita de un zambet cald si un pahar de vin . Personal prefer proseco .Branza in ulei de masline se prepara usor , rapid si se poate pastrata timp indelungat in frigider . Garantez ca va fi consumata rapid .Reteta  versatila permite o multitudine de combinatii , dupa gustul fiecaruia .

 

INGREDIENTE

  • Telemea de vaca /oaie , mozzarella
  • Ulei masline de caitate
  • Piper rosu/Piper mozaic
  • Fulgi de chilli
  • Rozmarin/busuioc verde/cimbru verde/menta verde /oregano verde/cimbrisor salbatic
  • Masline verzi/negre/natur /umplute
  • Ardei iute -diferite culori
  • Rosii uscate [eu am folosit rosii uscate cu seminte , conservate in ulei de masline]
  • Seminte decorticate diverse, dovleac/floarea soarelui
  • Usturoi
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzica in ulei de masline:

  1. Se pregatesc borcane curate sau recipiente de sticla cu inchidere ermetica .
  2. Portionati telemeaua in cuburi de marime 3 cm /3cm
  3. Spalati ierburile verzi .
  4. Curatati ardeiul iute .Feliati ardeiul rondele .
  5. Curatati si feliati usturoiul .
  6. Asezati branza in borcane intercalata cu condimente , ardei iute , ierburi .
  7. Daca am copii la masa prepar un borcan cu mozzarella , busuioc si am grija sa nu fie prea picant .
  8. Tasati usor , adugati branza daca se mai poate .
  9. Completati cu ulei de masline , de calitate . Aveti grija ca uleiul sa treaca peste ultimele bucati de branzica .
  10. Daca aveti nevoie sa grabiti marinarea se poate folosi ulei cald .
  11.    Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Cantitatiile sunt aleatorii in functie de marimea borcanului.Ingredientele principale sunt branza si uleiul de masline. Se condimenteaza dupa gust si preferinta.

2

Alegeti o branza ferma care nu se sfarma .

3

Nu sarati , telemeaua contine suficienta sare .

4

Nu aruncati uleiul ramas , aromatizat si picant este delicios la prepararea bruschetelor. Eu l-am folosit la modelarea chiflelor cu faina de secara coapte in casa .

5

Pentru grabirea marinarii puteti incalzi uleiul.

6

Daca am copii la masa prepar un borcan cu mozzarella , busuioc si am grija sa nu fie prea picant .

7

Folosind borcane cu inchidere ermetica puteti transporta preparatul la petreceri campenesti sau se pot face cadou !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzica in ulei de masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Musaca de dovlecei