Branza de vaci de casa

de Gherca Daniela in Mancare copii, 2 Mai 2014 | 4022 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 l de lapte de vaca nefiert
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branza de vaci de casa:

Am pus laptele la prins in borcane, (daca aveti deja un borcan de 5 l puteti pune doar in unul, eu am avut un borcan de 2 l si unul de 3 l ). Il lasati la temperatura camerei cateva zile (2-3 zile), pana isi schimba consistenta, deasupra se formeaza smanatana, pe care o luati usor cu o lingura.

Turnati borcanele intr-o oala mai mare, si dati la foc foarte mic, amestecand de cateva ori cu o lingura de lemn. Cand zerul s-a zidicat deasupra, luam oala de pe foc si o turnam intr-un tifon curat, (schimbati oala). Innodati tifonul si atarnati-l intr-un loc mai sus pana se scurge tot zerul din branza.

Scoateti branza din tifon si o puteti prepara dupa preferinte... placinte, mamaliguta cu branza si smantana, diferite deserturi, merge si simpla cu sare :D

Din aceasta cantitate, iese cam 1 kg de branza de vaci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Branza de vaci de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Portokalopita, placinta greceasca cu iaurt si portocale

de Rocsi 9

pe 01.02 la 20:48

Chec pufos cu cacao - Rețeta simplă și economică

pe 31.01 la 16:37

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Branza naturala din lapte de vaca