Branza de vaci de casa

de Gherca Daniela in Mancare copii, 2 Mai 2014 | 3692 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 l de lapte de vaca nefiert
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branza de vaci de casa:

Am pus laptele la prins in borcane, (daca aveti deja un borcan de 5 l puteti pune doar in unul, eu am avut un borcan de 2 l si unul de 3 l ). Il lasati la temperatura camerei cateva zile (2-3 zile), pana isi schimba consistenta, deasupra se formeaza smanatana, pe care o luati usor cu o lingura.

Turnati borcanele intr-o oala mai mare, si dati la foc foarte mic, amestecand de cateva ori cu o lingura de lemn. Cand zerul s-a zidicat deasupra, luam oala de pe foc si o turnam intr-un tifon curat, (schimbati oala). Innodati tifonul si atarnati-l intr-un loc mai sus pana se scurge tot zerul din branza.

Scoateti branza din tifon si o puteti prepara dupa preferinte... placinte, mamaliguta cu branza si smantana, diferite deserturi, merge si simpla cu sare :D

Din aceasta cantitate, iese cam 1 kg de branza de vaci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Branza de vaci de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Branzica de vaci cu fructe