Cand sunt in criza de timp aleg aceasta varianta de a gati borsul de fasole. Prima data am mancat la o prietena si mi-a placut tare mult. Se face imediat si este si foarte gustos!
Desfacem conservele si trecem fasolea printr-un jet de apa si o lasam la scurs in strecuratoare.
Curatam legumele ( ceapa, morcovul, ardeiul si telina) le spalam si le taiem cubulete.
Calim legumele in ulei pana se inmoaie bine.
Peste leguma adaugam scarita afumata, taiata bucati, dupa ce a fost spalata cu apa fierbinte si lasam pe foc 5-6 minute amestecand.
Adaugam apa calda (4 litri) si lasam sa fiarba, probam carnea sa fie patrunsa bine si adaugam fasolele, boiaua, potrivim de gust ( sare si piper) mai lasa 7 minute pe foc, adsugam borsul de putina dupa ce a fost fiert separat cu o lingura de pasta de tomata si mai dam un clocot. Oprim focul, adaugam patrunjelul si leusteanul tocate fin si ciorba este gata.
Pofta buna!