Cum am a venit timpul urzicilor am si preparat un bors de primavara cu verdeturi de sezon.
Ideal atat cald cat si rece.
Punem la fiert legumele, morcovul, patrunjelul si telina.
Adaugam fasolea fiarta, supa de legume sau apa lasam la fiert 20 minute.
Separat calim ceapa in 3 linguri ulei, cand ceapa a devenit sticloasa, adaugam pasta de rosii, lasam 2-3 minute si apoi adaugam stevia taiata dupa plac, amestecam si turnam peste legume,
Adaugam borsul fiert separat .Tot separat, fierbem si taitei pana sunt gata , strecuram si adaugam in oala cu bors.La sfarsit adaugam urzicele oparite si tocate grosier.Potrivim de sare si piper.
Se serveste cu leustean proaspat , ardei iuti optional sau ceapa verde.
Pofta mare!
1
Borsul se serveste atat cald cat si rece.
2
Pentru un gust mai bun cand nu e post adaugati o lingura de smantana
3
Fierbeti borsul la foc mic .