Bors de perisoare

de Dana Cristea - pusikmea in Ciorbe, 15 Mai 2010 | 4581 vizualizari

 

eu obisnuiesc sa fac ciorba de perisoare simpla, insa am vazut la multe dintre voi ca o faceti cu smantana si ou si am zis ca trebuie sa incerc si eu

 

INGREDIENTE

  • 250 g carne de porc
  • 3 linguri orez
  • 1 litru bors casa
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  •  telina
  • leustean
  • marar
  • 1 ceapa rosie
  • 2 oua
  • 2 linguri de smantana
  • sare
  • piper
  • o felie de paine inmuiata in lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de perisoare:

Curatam legumele, le taiem dupa preferinte si le punem la fiert .

Intre timp facem perisoarele dintr-un ou, felia de paine inmuiata in lapte, o lingura de orez, carnea, sare si piper, amestecam bine.

Dupa ce legumele sunt inmuiate bine, punem perisoarele in ciorba, cu mana uda ( nu uitam sa dam focul mic, pt ca altfel riscam sa se sfarame).

Lasam la foc mic pana fierb si perisoarele, dupa care punem borsul, mai lasam sa dea cateva clocote si luam de pe foc.

Facem un amestec din cele 2 linguri de smantana si galbenusul de la ou, punem cateva linguri de ciorba in el pt a se incalzi ( ca sa  nu se branzeasca ciorba) apoi punem acest amestec in ciorba si amestecam bine.

La sfarsit punem leusteanul tocat marunt.

TIPS-URI

1

pt ca oul sa nu se branzeasca se pune putin otet in el.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de perisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de ardei umpluti