Bors de pasare cu taitei de casa

de Ina in Supe/Ciorbe, 15 Apr 2010 | 10479 vizualizari

 

Gustos si hranitor

 

INGREDIENTE

  •  1 kg. carne pasare ( eu am folosit spate de pui cu aripi )
  • o ceapa mare
  • 1 ardei gras (proaspat sau conservat prin congelare )
  • rosii decojite sau rosii in bulion
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac 
  • o radacina de telina ( daca e de cumparat, pui mai putina )
  • 1- 1,5  litri bors de casa
  • Sare delikat
  • Leustean verde
  • Pentru taitei  :
  • 1 ou
  • 5-6 linguri cu faina
  • un praf de sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de pasare cu taitei de casa:

Se curata legumele , se toaca si se pun la fiert in apa cu sare / delikat .

Rosiile se adauga mai tarziu, pentru ca celelalte legume sa se fiarba mai usor. Adaugam carnea de pasare (oparita in prealabil, pentru a evita scurgerea sangelui si formarea spumei in ciorba), completam cu apa ( daca e nevoie)  si lasam sa fiarba pana cand intra furculita usor in aceasta , apoi se pune borsul ( incalzit pana aproape de fierbere, nu rece! )

In ciorba clocotinda adaugam taiteii si mai lasam cateva clocote, apoi oprim focul  si presaram leustean tocat .

TAITEI DE CASA:   Se amesteca oul cu faina si un praf de sare , pana devine o coca tare, dar care poate fi intinsa cu facaletul . Pentru a evita lipirea de facalet, foaia se presara din cand in cand cu faina. Cand  e suficient de subtire se formeaza rulouri, avand grija ca foaia sa fie presarata din abundenta cu faina . Sulurile se taie fasii-fasii, desfacand taiteii si rasfirandu-i, ca sa nu se lipeasca intre ei.

Se pot usca si pastra in pungi,  mai multe zile.

Ciorbita se  serveste fierbinte, cu ardei iute alaturi ( daca te tine! ).

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de pasare cu taitei de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (9)

nadina73 1

16.04.2010, 10:11

tot ce e cu bors de casa e foarte bun,felicitari si mie imi place tare mult 5 furculite

Adinuta 1

16.04.2010, 13:58

ce bine ca ai pus si reteta de taitei de casa cred ca ti-a iesit bun borsul

Ina 1

30.04.2010, 22:11

cred ca trebuia sa pun separat reteta de taitei...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi cu costita afumata