Bors de pasare cu taitei de casa

de Ina in Supe/Ciorbe, 15 Apr 2010 | 10801 vizualizari

 

Gustos si hranitor

 

INGREDIENTE

  •  1 kg. carne pasare ( eu am folosit spate de pui cu aripi )
  • o ceapa mare
  • 1 ardei gras (proaspat sau conservat prin congelare )
  • rosii decojite sau rosii in bulion
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac 
  • o radacina de telina ( daca e de cumparat, pui mai putina )
  • 1- 1,5  litri bors de casa
  • Sare delikat
  • Leustean verde
  • Pentru taitei  :
  • 1 ou
  • 5-6 linguri cu faina
  • un praf de sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de pasare cu taitei de casa:

Se curata legumele , se toaca si se pun la fiert in apa cu sare / delikat .

Rosiile se adauga mai tarziu, pentru ca celelalte legume sa se fiarba mai usor. Adaugam carnea de pasare (oparita in prealabil, pentru a evita scurgerea sangelui si formarea spumei in ciorba), completam cu apa ( daca e nevoie)  si lasam sa fiarba pana cand intra furculita usor in aceasta , apoi se pune borsul ( incalzit pana aproape de fierbere, nu rece! )

In ciorba clocotinda adaugam taiteii si mai lasam cateva clocote, apoi oprim focul  si presaram leustean tocat .

TAITEI DE CASA:   Se amesteca oul cu faina si un praf de sare , pana devine o coca tare, dar care poate fi intinsa cu facaletul . Pentru a evita lipirea de facalet, foaia se presara din cand in cand cu faina. Cand  e suficient de subtire se formeaza rulouri, avand grija ca foaia sa fie presarata din abundenta cu faina . Sulurile se taie fasii-fasii, desfacand taiteii si rasfirandu-i, ca sa nu se lipeasca intre ei.

Se pot usca si pastra in pungi,  mai multe zile.

Ciorbita se  serveste fierbinte, cu ardei iute alaturi ( daca te tine! ).

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de pasare cu taitei de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

nadina73 1

16.04.2010, 10:11

tot ce e cu bors de casa e foarte bun,felicitari si mie imi place tare mult 5 furculite

Adinuta 1

16.04.2010, 13:58

ce bine ca ai pus si reteta de taitei de casa cred ca ti-a iesit bun borsul

Ina 1

30.04.2010, 22:11

cred ca trebuia sa pun separat reteta de taitei...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de legume