Bors de legume cu maruntaie de gaina

de marcela1979 in Ciorbe, 28 Mai 2014 | 4374 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • maruntaie de gaina si cocos
  • 1 ceapa alba
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 1 dovlecel
  • 1 conopida mica
  • 200 gr fasole verde proaspata
  • 1/4 telina radacina
  • 2 rosii
  • 1 legatura leustean
  • 1 legatura frunze de patrunjel
  • 300 ml bors de casa
  • sare,piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de legume cu maruntaie de gaina:

Se spala bine maruntaiele si se pun la foc intr-o oala cu apa.Se ia spuma care se formeaza.Curatam ceapa,morcovul si telina,ardeiul gras de cotor,dovlecelul de coaja si le spalam.Cand maruntaiele sunt pe jumatate fierte adaugam ceapa tocata marunt,morcovul si telina tocate in cuburi mai marisoare,ardeiul gras rosu si verde tocati cuburi.Se lasa sa fiarba.Cand sunt aproape fierte se pune fasolea verde ,conopida si dovlecelul si se lasa sa fiarba.Cand sunt toate fierte se pun rosiile taiate cubulete si se mai lasa sa fiarba un pic.Borsul se da un clocot si se toarna in oala dupa ce toate sunt fierte.Se potriveste de sare si piper si la sfarsit se adauga frunzele de patrunjel si de leustean spalate si tocate marunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de legume cu maruntaie de gaina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui "a la grec"