Bucatile de picior si costita de porc le punem la fiert in 1 1/2 l. apa( sau supa de legume, daca nu aveti se poate face dintr o ceapa, un morcov, 2 cartofi, partea verde de la praz; ce legume aveti prin frigider; da un gust foarte bun la mancare) timp de o ora , o ora jumate ( pana se desface carnea de pe os),
Carnaciuorii ii taiem si ii punem la prajit un pic, legumele le tocam marunt, fasolea o scoatem din borcan si o trecem bine prin jetul de apa rece, borsul il punem la incalzit. Scoatem carnea din apa pe o farfurie; luam cu o lingura grasa ce s a ridicat deasupra( daca va place se poate lasa, mie nu prea imi place). Punem legumele si lasam sa fiarba 5 minute; adaugam fasolea,carnaciorii,carnea(fara oase), costitele, borsul(in clocot), bulionul si mai lasam inca 5 minute, se adauga piperul, boiaua, delicatul si se gusta de sare( se condimenteaza la gustul fiecaruia),
Se opreste focul si apoi se adauga pantrujelul,mararul, leusteanul, se acopera si se lasa la odihnit 10 minute,
Foarte bun si gustos,