Bors de cega si caras

de Ina in Ciorbe, 26 Mai 2010 | 10066 vizualizari

 

Intrucat azi e ziua mamei-soacre si a dorit ca mancarea de baza sa fie pestele, n-am facut decat sa-i respect dorinta si sa trec la treaba.
La Multi Ani, mamica, sa ne traiesti! :-*
Nu radeti, ca-i o soacra de nota 20 ! ;)

 

INGREDIENTE

  • capete si cozi de peste( caras, cega, crap..)
  • icre de peste ( azi n-am avut si n-am pus.. :(  )
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras
  • 1 morcov
  • 5-6 rosii
  • sare
  • 1 litru de bors
  • 3-4 linguri cu otet 
  • leustean verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de cega si caras:

     Se pune zarzavatul la fiert, in apa cu sare. Cand e gata, adaugam rosiile taiate cubulete  si  turnam borsul fierbinte si 3-4 linguri cu otet. Punem in oala cu grija si bucatile de peste si mai lasam sa clocoteasca de cateva ori, sa se patrunda carnea de peste. 

     Daca avem la dispozitie, adaugam in ciorba si icre de peste. Dau o savoare deosebita! ( azi n-am avut, din pacate...)

     Potrivim de sare, oprim focul si adaugam leustean verde, pentru aroma.

     Poftiti la masa!

TIPS-URI

1

Bucatile de peste raman intregi, daca le punem  in ciorba dupa ce adaugam acreala: bors, otet...

2

Cu cat avem la dispozitie mai multe feluri de peste, cu atat ciorba va iesi mai gustoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de cega si caras" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Ina 1

01.06.2010, 19:38

epurasha, multumesc de urari . Daca te tin buzunarele, poti lua mai multa, dar e foarte scumpa, deobicei. Eu am noroc cu pescarii, ca am Borcea si Dumarea aproape, iar ei o dau la jumatate de pret fata de pescarii. Dar nici eu nu iau prea des...

Bucataras Medi 1

02.06.2010, 08:34

vezi tu ina, te gandesti in primul rand la george si pe urma la mine...............treaba-i asta?
La multi ani, pentru mama soacra!

Ina 1

02.06.2010, 09:23

pai ca femeie nu-i normal sa ma gandesc intai la un barbat? Multumesc, Medioto!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu perisoare de peste