Bors de cega si caras

de Ina in Ciorbe, 26 Mai 2010 | 9867 vizualizari

 

Intrucat azi e ziua mamei-soacre si a dorit ca mancarea de baza sa fie pestele, n-am facut decat sa-i respect dorinta si sa trec la treaba.
La Multi Ani, mamica, sa ne traiesti! :-*
Nu radeti, ca-i o soacra de nota 20 ! ;)

 

INGREDIENTE

  • capete si cozi de peste( caras, cega, crap..)
  • icre de peste ( azi n-am avut si n-am pus.. :(  )
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras
  • 1 morcov
  • 5-6 rosii
  • sare
  • 1 litru de bors
  • 3-4 linguri cu otet 
  • leustean verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de cega si caras:

     Se pune zarzavatul la fiert, in apa cu sare. Cand e gata, adaugam rosiile taiate cubulete  si  turnam borsul fierbinte si 3-4 linguri cu otet. Punem in oala cu grija si bucatile de peste si mai lasam sa clocoteasca de cateva ori, sa se patrunda carnea de peste. 

     Daca avem la dispozitie, adaugam in ciorba si icre de peste. Dau o savoare deosebita! ( azi n-am avut, din pacate...)

     Potrivim de sare, oprim focul si adaugam leustean verde, pentru aroma.

     Poftiti la masa!

TIPS-URI

1

Bucatile de peste raman intregi, daca le punem  in ciorba dupa ce adaugam acreala: bors, otet...

2

Cu cat avem la dispozitie mai multe feluri de peste, cu atat ciorba va iesi mai gustoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de cega si caras" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Ina 1

01.06.2010, 19:38

epurasha, multumesc de urari . Daca te tin buzunarele, poti lua mai multa, dar e foarte scumpa, deobicei. Eu am noroc cu pescarii, ca am Borcea si Dumarea aproape, iar ei o dau la jumatate de pret fata de pescarii. Dar nici eu nu iau prea des...

Bucataras Medi 1

02.06.2010, 08:34

vezi tu ina, te gandesti in primul rand la george si pe urma la mine...............treaba-i asta?
La multi ani, pentru mama soacra!

Ina 1

02.06.2010, 09:23

pai ca femeie nu-i normal sa ma gandesc intai la un barbat? Multumesc, Medioto!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Bors de fasole cu fumatura