Bomboane Raffaello

de anomisana in Dulciuri, 10 Ian 2012 | 6449 vizualizari

 

Am făcut pentru Crăciun bomboane Rafaello şi au avut aşa succes, încât de Revelion am reeditat. Ştiu că pe aici sunt multe variante, iar acum va fi una în plus.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr lapte praf
  • 200 gr unt
  • 150 gr zahăr
  • 200 gr nucă de cocos
  • 100 gr migdale întregi
  • 1 foaie de napolitană
  • zahăr vanilat

     

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane Raffaello:

Se topeşte untul în cuptorul cu microunde şi se lasă puţin să se răcească. Între timp, se amestecă laptele praf cu zahărul şi 100 gr nucă de cocos, se adăugă zahărul vanilat, untul topit dar rece, iar la sfârşit foaia de napoltană sfărâmată. Se frământă bine aluatul şi se pune în folie alimentară în formă de baton, apoi se pune în frigider să se întărească compoziţia. Când s-a întărit bine, se scoate din frigider şi se taie feliuţe din care se modelează biluţe, în interiorul cărora se pune câte o migdală. Apoi se dă prin nucă de cocos şi se pune în hârtii de bomboane. Se păstrează la frigider mai multe zile.

TIPS-URI

1

prima dată m-am chinuit să fac biluţe, nu prea au ieşit egale, apoi mi-a venit ideea cu folia 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane Raffaello" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rocsi 1

10.01.2012, 20:26

bomboanele astea mereu au succes!!!

mena29 1

10.01.2012, 21:59

anomisana 1

10.01.2012, 23:32

Se fac uşor şi sunt printre cele mai bune bomboane. Nu ştiu de ce nu le-am mai făcut demult. Ina, faci un drum la Braşov? Îţi fac eu câteva. Mulţumesc tuturor pentru aprecieri.

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert bomboane Raffaello, cu arahide