Bomboane de post cu nuca de cocos

de Rocsi in Prajituri, 19 Dec 2012 | 8836 vizualizari

 

Sunt niste bomboane delicioase.Puteti sa le pregatiti in zile de post, cand aveti musafiri, acum de sarbatori si oricand...Le-am gasit pe blogul Laurei Adamache si din prima m-au incantat mai ales ca sunt de post, acum dupa ce le-am si pregatit mi-am dat seama ca merita facute oricand...Asa ca de sarbatori puteti pregati aceste bombonici dulci si scumpici...

 

INGREDIENTE

  • 220 gr nuca de cocos
  • 140 gr zahar
  • 50 gr cacao
  • 60 ml ulei
  • 70-80 ml apa
  • 10 alune
  • 1 lingurita esenta rom
  • 1 lingura coaja rasa de portocala
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane de post cu nuca de cocos:

Alunele le tocam cu un cutit. Intr-un bol punem 180 gr nuca de cocos, cacaoa, zaharul si alunele tocate. Amestecam usor cu o lingura, apoi adaugam uleiul si apa. Apa punem cate putin si tot amestecam cu mana compozitia, iar cand simtim noi compozitia la mana ca se pot forma bomboane nu mai puneti apa, mie 70 ml mi-a trebuit. La final am pus esenta de rom, coaja rasa de portocala, zaharul pudra cu pastai de vanilie si le-am incorporat cu mana.

Rupem bucatele mici, formam intre palme bomboanele, apoi le tavalim prin restul de nuca de cocos. Le punem intr-o cutie si le pastram la loc racoros. Din aceasta compozitie mi-au iesit 35 de bomboane.  Sa aveti pofta!!!

Sursa de inspiratie

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane de post cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (72)

Rocsi 1

23.12.2012, 12:35

Mena

Satisfyyourcravings 1

14.01.2013, 10:24

Îmi plac!

Rocsi 1

14.01.2013, 11:21

Ma bucur Mariana!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Bilute de post tavalite in cocos