Bomboane de ciocolata cu crema de biscuiti si visine

de laughylau in Dulciuri, 6 Noi 2011 | 6976 vizualizari

 

Un desert sofisticat, cu 3 feluri de ciocolata, pentru adulti responsabili (are putin alcool in compozitie) . Se pot servi alaturi de visinata.

Avem nevoie de forme de silicon pentru reusita retetei.

 

INGREDIENTE

  • 50 g ciocolata alba
  • 150 g ciocolata cu lapte(simpla)
  • 50 g ciocolata neagra
  • 150 g biscuiti petit beurre
  • 50 g unt moale
  • esenta rom
  • 50 ml visinata
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • visine din visinata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane de ciocolata cu crema de biscuiti si visine:

Toate cele 3 feluri de ciocolata se pun in vase diferite pe bain-marie si se pastreaza topite.

Se face un model din ciocolata alba pe forma de silicon, inainte de a pune ciocolata cu lapte, dupa care se lasa 10 minute in frigider, sa se intareasca.


Apoi, fundul formei de silicon si peretii ei se ung cu ciocolata cu lapte astfel incat sa nu ramane portiuni neacoperite. Se pune in frigider 15 minute pana se face umplutura.

Pentru umplutura se sfarma biscuitii, se amesteca cu esenta de rom, zaharul vanilat si untul moale.

In fiecare forma se aseaza una( sau mai multe) visine fara samburi din visinata. In locul samburelui se pune un cubulet de ciocolata alba.

Se pune umplutura si se acopera cu ciocolata neagra( topita)

Aceste bombonele se lasa la frigider o ora, sa fie perfect racite pentru a fi scoase din forma.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane de ciocolata cu crema de biscuiti si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 41 %
999.99 lei
589.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (9)

mirela0911 1

06.11.2011, 18:13

ce buna cred ca e

laughylau 1

06.11.2011, 18:57

Am mai pus doua poze, una este o alta tura de ''bomboane'', pe care le-am facut in forme de inimioare.

Cealalta inimioara este un rest de amestec de biscuiti pe care i-am folosit si putina ciocolata alba ramasa.

gaby_gabytza 1

18.11.2011, 21:01

delicioaseee

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert bilute de cocos si ricotta