Bomboane aperitiv cu cascaval

de adnia in Aperitive / Garnituri, 29 Dec 2013 | 3723 vizualizari

 

Stiu ca suntei in cautarea aperitivelor perfecte pentru petrecere! Recunosc, si eu am cautat tot felul de idei simple si de efect, care sa se prepare repede si sa faca senzatie printre invitati.

Asadar, astazi va propun aceste bomboane aperitiv cu cascaval, o idee foarte draguta, pe care am gasit-o pe blogul lui Angi, careia ii multumesc! Dar sa trecem la bomboanele noastre cu cascaval: asa cum am spus, se prepara foarte repede, dar..atentie! trebuie sa va si miscati foarte rapid, deoarece foitele acelea fine de placinta se usuca extrem de rapid, eu abia am avut timp sa fac pozele:)) Dar sa stiti ca tot efortul acesta chiar merita, baiatul meu a fost foarte incantat de bomboanele aperitiv cu cascaval, ba chiar mi-a mai si comandat alta portie, de data aceasta sa fie cu mere!

Deci, iata si cum se pregatesc:

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 250 g cascaval tare (preferabil sa aiba forma patrata/dreptunghiulara, sa se poata taia bine)
  • 1 pachet foi de placinta
  • putin ulei pentru uns foile
  • sfoara de bucatarie,pentru legat bomboanele
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane aperitiv cu cascaval:

 

1. Se taie cascavalul in cuburi mari, cat posibil de aceeasi marime.

2. Se desfac foile de placinta, una cate una, se ung cu putin ulei (sa nu se usuce imediat), se taie pe latul in fasii egale, care si ele se taie pe jumatate.

3. Se taie sfoara in bucati egale si se pun la indemana.

4. Se plaseaza cate un cub de cascaval pe marginea unei fasii de foaie pregatite dinainte si se ruleaza cu grija, infasurandu-se bine cubul de cascaval, dar totusi bland, ca sa nu se rupa foaia.

5. Marginile aluatului se rasucesc foarte usor la capatul cubului de cascaval infasurat, ca si cum am rasuci folia de ambalaj a unei bomboane.

6. Fiecare capat al “bomboanei” se leaga lejer cu cate o bucata de sfoara, de asemenea pregatita dinainte.

7. Se repeta operatiunea pentru fiecare bomboana in parte, pana se ruleaza toate cuburile de cascaval.

8. Bomboanele se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la rece

30 minute.

9. Se introduce tava cu bomboane reci in cuptorul incins si se coc 3-4 minute, cu mare atentie, sa nu se topeasca (eventual se pot rasuci, sau coace in 2 etape, intre care se racesc putin, pentru a evita topirea cascavalului).

10. Se scoate tava cu bomboane aperitiv din cuptor si se lasa dau la rece, pentru a-si pastra forma.

11. Se desface sfoara fiecarei bomboane cu mare grija si se aseaza frumos in paltou. Se pot servi imediat, sau pot fi lasate “in asteptare” pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane aperitiv cu cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

laura_n 1

30.12.2013, 16:44

interesante

diaconta 1

30.12.2013, 18:13

Ce idee faina dar stiu ca ai ceva rabdare sa le faci

adnia 1

01.01.2014, 10:50

daaaa, Dia! am avut rabdare..si am facut si cu mere, la cererea publicului

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Omleta cu carnati