Bocelute cu brinzica

de deea2686 in Prajituri, 25 Sep 2013 | 3729 vizualizari

 

Sincera sa fiu e reteta de brinzoaice de ale noastre moldovenesti dar pt ca nu reusesc sa le fac sa iasa asa eu le asamblez ca pe o bocceluta:).....sper sa vaa placa si sa incercati si voi:))))poate v-am fc pofta zic eu:)

 

INGREDIENTE

Pt aluat:

  • 1 kg faina
  • 2 cuburi drojdie
  • 2 lingurite rase de sare
  • 1 pumn de zahar
  • coaja de lamiie
  • coaja de portocala
  • esenta de lamiie
  • esenta de vanilie
  • 3 galbenusuri
  • 100 gr unt
  • lapte pt framintat

Pt umplutura:

  • 1 kg brinza vaci
  • 4 oua
  • esenta de lamiie
  • esenta de vanilie
  • coaja de portocala
  • coaja de lamiie
  • un pic sare
  • 1 lingura gris
  • zahar dupa gust

Pt uns:

  • albusurile batute spuma cu un pic de zahar(inainte de a le baga la cuptor)
  • zahar cu apa si o picatura ulei(dupa ce le-ai scos de la cuptor)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bocelute cu brinzica:

Intr-un bol se pune faina,sarea,zaharul si coaja de lamiie si portocala.Drojdia se dizolva in lapte caldut apoi o amestecam cu esentele si turnam usor peste faina.Adaugam si galbenusurile.Framintam ,apoi adaugam untul topit si lasam la crescut aluatul.In acest timp pregatind brinza.

Intr-un bol punem toate ingredientele pt umplutura si le amestecam bine.

Cind aluatul a crescut luam cite o bucatica mica de aluat, o intindem cu sucitorul si formam un rotund pe care punem brinza apoi luam capetele toate si le lipim.Ele vor capata forma de saculet sau bocceluta:). Le ungem pe deasupra cu albusurile ramase batute spuma cu un pic de zahar.Le punem intr-o tava cu hirtie de copt si le dam la cuptorul preincalzit.Cind sunt rumene  se scot si se pudreaza cu zahar vanilat sau nuca de cocos.

TIPS-URI

1

Mie mi-au iesit 20 de placintele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bocelute cu brinzica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

RuxyRux 1

25.09.2013, 23:28

O mare bunatate! Cine le stie gustul...le si apreciaza!

deyutzky 1

25.09.2013, 23:44

MonaMimi 1

26.09.2013, 12:21

imi place

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Branzoaice