Blat de tort

de Madelline in Torturi, 4 Mar 2014 | 9017 vizualizari

 

Diametru 27cm si 5cm inaltime

 

INGREDIENTE

  • 5 oua de tara
  • un praf sare
  • 10lg zahar cu varf
  • 10lg faina cu varf ( daca vrem blat de cacao punem 8 de faina si 2 de cacao)
  • 5lg apa rece
  • vanilie sau esente
  • putin unt pt ungerea formei
  • hartie de copt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Blat de tort:

Separam ouale ,mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul treptat si amestecam bine cu telul sau mixerul pana devin spuma tare.

Adaugam galbenusurile ,apa rece si amestecam bine cu o lg de lemn se sus in jos f bine.

Incingem cuptorul la 180 grade.

Pune si faina treptat amestecand bine sa nu se formeze cocoloase.

Tava o undem cu unt si o tapetam cu hartia de copt.

Turnam compozitia si bagam la cuptorul incins pt. 40 min(facem testul cu scobitoarea)

Nu deschidem usa cuptorului primele 15 min.

Dupa ce s-a copt oprim cuptorul si lasam usa deschisa 30 min pana se raceste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Blat de tort" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de cafea