Blat de tort

de Madelline in Torturi, 4 Mar 2014 | 9398 vizualizari

 

Diametru 27cm si 5cm inaltime

 

INGREDIENTE

  • 5 oua de tara
  • un praf sare
  • 10lg zahar cu varf
  • 10lg faina cu varf ( daca vrem blat de cacao punem 8 de faina si 2 de cacao)
  • 5lg apa rece
  • vanilie sau esente
  • putin unt pt ungerea formei
  • hartie de copt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Blat de tort:

Separam ouale ,mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul treptat si amestecam bine cu telul sau mixerul pana devin spuma tare.

Adaugam galbenusurile ,apa rece si amestecam bine cu o lg de lemn se sus in jos f bine.

Incingem cuptorul la 180 grade.

Pune si faina treptat amestecand bine sa nu se formeze cocoloase.

Tava o undem cu unt si o tapetam cu hartia de copt.

Turnam compozitia si bagam la cuptorul incins pt. 40 min(facem testul cu scobitoarea)

Nu deschidem usa cuptorului primele 15 min.

Dupa ce s-a copt oprim cuptorul si lasam usa deschisa 30 min pana se raceste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Blat de tort" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert Tort cu mere intregi, reteta simpla si plina de arome