Aceasta reteta o am dintr-un numar mai vechi al revistei Avantaje.Din punctul meu de vedere,sunt cei mai buni biscuiti facuti acasa!
Frecati untul cu zaharul pana ce obtineti o crema. Incorporati, batand in acelasi timp, oul si vanilia.Treptat,puneti faina, sarea si praful de copt, amestecand pana ce aluatul este gata (va avea o consistenta destul de moale). Incalziti cuptorul la 180 grade. Presarati suprafata de lucru cu faina si intindeti foi de aproximativ 4-5 mm (nu chiar foarte subitri, aveti grija sa nu se rupa). Folositi forme pentru aluat sau taiati sub ce forma doriti. Coaceti timp de 10-15 minute, pana ce devin rumene. Eu am pus nutella si le-am lipit cate doua sau nucile precum in poza. Insa se pot orna oricum doriti.
1
Daca vi se pare ca aluatul este prea moale,puneti-l la frigider pentru 20-30 minute.Va fi perfect pentru modelat.