Biscuiti spiralati

de LC in Dulciuri, 23 Dec 2012 | 5220 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 300 g zahar pudra
  • 320 g unt
  • 200 ml frisca lichida
  • 800 g faina ( la mine au intrat cam 1000 g faina..depinde foarte mult calitatea fainii ...dai ideea e sa punem atata cata cuprinde pana nu se mai lipeste aluatul de mana)
  • 5 linguri cacao
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • 2 lingurite scortisoara
  • putina razatura de lamaie
  • 2 varfuri de cutit de praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti spiralati:

Untul la temperatura camere il mixam cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana ce devine o crema spumoasa.

Se adauga ouale, frisca lichida si mixam in continuare pana ce devine o crema omogena.

Se adauga aromele si se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt.

Aluatul l-am impartit in doua parti egale: intr-una din jumatati am incorporat prin framantare cacaua.

Din aluatul obtinut am obtinut doua rulade astfel : am intins o foaie alba in forma de dreptunghi si o foaie neagra si am pus- peste. Am rulat si am acoperit-o cu folie alimentara si am lasat la frigider pentru 40 de minute. ( am obtinut o rulada mai mare si una mai mica...plus resturile de aluat din care am mai facut diverse forme care s-au mancat evident :)) )

Taiem felii in functie de grosimea dorita si le punem la copt in tava tapetata cu hartie de copt pentru 15-20 de minute.

Se pastreaza in cutii de metal inchise ermetic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti spiralati" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti fragezi spiralati