Biscuiti "les moques"

de Ligia Bxl in Dulciuri, 12 Ian 2016 | 3462 vizualizari

 

Acesti biscuiti au o consistenta nisipoasa, seci, care in multe tari din Europa au diferite denumiri, Knusper in Austria, moqué in Bruxelles, in Olanda zandkoekje.

 

INGREDIENTE

Pentru biscuiti:

  • 200 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 300 g faina
  • 1 varf de cutit de sare
  • 1 varf de cutit de vanilie(sau putina esenta de vanilie)

Pentru crema Frangipane:

  • 65 g de unt
  • 125 g amestec de (jumate zahar+jumatate pudra de migdale)
  • 1 ou
  • 25 g de faina
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti "les moques":

Se pegatesc ingredientele si se cantaresc.

Se pregateste mai intai crema frangipane:

Cu mainile intr-un castron se inmoaie untul. Se pune 10 secunde pe aragaz fara se se topeasca prea tare.

In unt se adauga jumatate din amestecul de zahar cu pudra de migdale si se amesteca cu un tel.

Ouale se bat separat si se adauga jumate din ele in compozitia de migdale si se amesteca bine.

Se adauga peste compozitia obtinuta restul ramas de pudra de amande si se amesteca,apoi restul de ou.

La final se adauga jumatate din cantitatea de faina si se amesteca bine cu toata compozitia cu ajutorul unei spatule, apoi se adauga restul de faina. (Aceasta crema se foloseste mult la produsele din foietaj).

Biscuitii:

Faina se strecoara.

Se face din aceste ingrediente o compozitie (o coca), nu se framanta foarte mult decat pana cand sau incorporat toate ingredientele, apoi se da la rece.

Se ruleaza coca in forma de cilindru de +/- 3cm diametru.(se ruleaza bine sa nu aibe bule de aer).

Se cu unge cu albus de ou si se ruleaza in zahar mai mare.

Se impacheteaza cu o foaie de copt si se da la rece(se poate da si la congelator).

Se taie apoi rondele de 1 cm largime.

Se pun pe o tava tapetata cu hartie de copt,la o distanta de 3 cm intre ele.

Se preseaza putin cu degetul in centru si se pune crema de frangipane cu ajutorul unui posh cu dui de 5- 6 mm (se fac mici moturi).

Se dau la cuptor cca 8 min.la 180° (depinde de cuptorul fiecaruia)

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti "les moques"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu nuca de cocos