Meniu copii
Se cerne faina cu sarea intr-un vas care a fost racit in prealabil, apoi se adauga zaharul si untul, se framanta pana rezulta un aluat sfarmicios.
Se adauga apoi galbenusurile, coaja rasa de lamaie si portocala, esenta de vanilie si praful de copt stins in zeama de lamaie.
Se adauga si merisoarele uscate si framanta atat cat sa fie amestecate toate ingredientele. Se modeleaza aluatul sub forma unei sfere, se impacheteaza in folie alimentara si se da la frigider minim 30 de minute.
Se scoate aluatul de la frigider si se formeaza sfere de circa 5 mm grosime. Se asaza in tava pe hartie de copt. Se coc biscuitii 15-20 de min pana se rumenesc. Dupa ce s-au copt, se lasa la racit.
Se presara cu zahar pudra la final. Se servesc alaturi de un pahar de lapte.
Pofta buna!
1
Este foarte important sa se foloseasca untul rece taiat cubulete si sa nu se framante prea mult aluatul