Daca vi se face pofta sa rontaiti ceva la micul dejun cu un pahar de lapte, in pauza de cafea sau seara cand va uitati la tv, puteti incerca acesti biscuiti crocanti si savurosi pe care tocmai i-am pregatit pentru voi, Timpul de coacere este scurt la fel si prepararea asa ca nu va dura mult pana sa va faceti preparati proprii vostri biscuiti. Spor la bucatarit!
Se taie untul cubulete si se freaca intr-un vas cu o lingura de lemn pana capata o consistenta moale. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se amesteca pana se formeaza crema. Se adauga ouale pe rand cu praful de sare si se amesteca pana la incorporare. Se adauga nuca macinata si ciocolata taiata marunt cubulete. Ulterior se adauga faina in ploaie lingura cu lingura si se amesteca usor. Se formeaza o compozitie omogena, nu prea tare din care se ia cu lingura sau cu mana aluat pentru a se modela biscuitii. Eu i-am preferat mai rustici asa ca nu am modelat prea mult la ei, doar i-am facut bile pe care apoi le-am aplatizat. Se dau la cuptor pentru max 20 min pana devin usor aurii.
Pofta buna!
1
Daca puneti mai putina faina si daca nu amestecati sau framantati prea mult la aluat, biscuitii vor fi moi si fragezi.
2
Daca insistati sa framantati la aluat, biscuitii vor deveni crocanti.